Menu

(N)ooit weer gebouwd Nijmegen

boekontwerp

redactionele indeling
beeldresearch
grafisch ontwerp
lay-out/dtp
productiebegeleiding

samenwerking

Marieke Thomassen/Kukel ontwerpt

auteur

Vincent Cantrijn

beeldresearch/realisatie

Rosalie Thomassen/Stichting Donjon Nijmegen

druk

DPN Rikkenprint

Proces rondom herbouw Donjon

Stichting Donjon Nijmegen

Zes eeuwen sierde een reuzetoren het silhouet van Nijmegen. In 1795 verdween deze. In 2005 keerde de Donjon als 'Steigerdonjon' terug. Er volgde een roep om de toren te herbouwen en een referendum De Donjon werd niet gebouwd.

Aan hand van interviews met voor- en tegenstanders blikt Vincent Cantrijn terug hoe het proces rondom de herbouw van de Donjon is verlopen. Het boek geeft inzicht hoe politiek soms werkt en besluitvorming tot stand komt. Foto's, impressies illustraties en prenten van o.a. het Valkhof Museum en het Rijksmuseum ondersteunen het verhaal waardoor het niet alleen een boek is om te lezen maar ook om te kijken. Quotes van uitspraken van voor-en tegenstaanders wisselen elkaar af. Als afsluiter zijn artieklen uit de krant vanaf 2006 t/m 2021 verzameld en vormgegeven als 'minikrant' bestaande uit korte artikelen deels met beeld.

Mooi detail van de geniet gebonden uitgave: het groene schutblad met een getekend patroon van Donjon torentjes, het paarse kapitaalbandje en de oker kleurige leeslint.