Menu

Grafische uitingen van
tentoonstellingen

visuele communicatie

advies
grafisch ontwerp
typografie
online media

fotografie

Uwe Poth, Harrie Gerritz, Regionaal Archief Nijmegen, Ger Loeffen, Henk Braam, Paul den Hollander, Jannes Linders, Henny Ketelaar

Het affiche als basis voor alle uitingen

Museum Het Valkhof

Raphaela ontwerpt al vele jaren de communicatiemiddelen van tentoonstellingen voor Museum Het Valkhof: van affiche tot catalogus en online media. Voorbeelden van tentoonstellingen zijn: Document van het Moment, Panamarenko, Moderne Favorieten, Woody van Amen, Harrie Gerrits, Pop Art in Europa, Christiaan Zwannikken, Uit de Plooi, Kracht in kleur, Bouwen op Papier, 100ste Vierdaagse, Uwe Poth, Ceija Stoijka, Middeleeuws Vernuft.

Goede communicatiemiddelen zorgen voor aandacht bij het publiek en dragen bij aan de visuele identiteit van een tentoonstelling en de uitstraling van het museum. Hierbij speelt het ontwerp van het affiche als drager van de communicatieboodschap een grote rol. Het basisontwerp van het tentoonstellingsaffiche (soms ais serie ontworpen) is het uitgangspunt voor de overige grafische uitingen, zoals banieren, flyers, informatieschermen en online visuals. Aandacht voor de inhoud van de boodschap, de vorm, het beeld, de typografie, de compositie, de kleur en een consistente uitwerking van de middelen zorgen voor zeggingskracht om in de publieke ruimte op te vallen.